TUPLAREKISTERÖINTIÄ SUOSIKKIIN EI TARVITA!

SuPer onnistui saamaan muutoksen rekisteröintiin! 

STM:stä tulleen tiedon mukaan voimassaolevaan sosiaalihuollon ammattihenkilölakiin tullaan jo nyt tekemään lähihoitajien osalta sellainen muutos, ettei heidän tarvitse rekisteröityä sekä Terhikkiin että Suosikkiin. Tästä lähtien yksi rekisteröinti riittää.

Jos olet jo Terhikissä, Valvira hoitaa, että olet myös Suosikissa. Lähihoitajan kuitenkin pitää olla molemmissa rekistereissä, mutta se hoituu tästä lähtien yhdellä hakemuksella. Valmistuvat lähihoitajat rekisteröityvät samalla hakemuksella sekä Suosikkiin että Terhikkiin kuten tähänkin saakka.

SuPer vaatii maksujen palauttamista niille lähihoitajille, jotka ovat jo ehtineet rekisteröityä molempiin rekistereihin.

SuPer on saanut runsaasti yhteydenottoja lähihoitajilta, jotka ovat kokeneet rekisteröitymisen sekä terveydenhuollon että sosiaalihuollon ammattihenkilörekistereihin kohtuuttomaksi. Nyt käynnistyneellä ammattihenkilölain muutoksella STM pyrkii korjaamaan SuPerin esille nostamat epäkohdat. Tarkka lainsäädäntö valmistuu syksyn aikana.

Linkki SuPerin sivulle.